Екіпаж Су-27 не повідомляв про небезпеку перед падінням

Су-27 розбився під час першого пробного польоту для американського військового
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr (архів)

На записах із борту Су-27УБ, що розбився 16 жовтня у Вінницькій області, немає криків чи попереджень від пілотів перед падінням, розповіло "Громадське" з посиланням на джерела.

Український та американський пілоти перед падінням винищувача Су-27УБ у Вінницькій області не повідомляли про несправність чи небезпеку. Про це інформує "Громадське" з посиланням на джерела в Повітряних силах Збройних сил України.

"На записах ніде немає криків чи попереджень від пілотів перед падінням, тобто нічого не було сказано про несправність чи небезпеку", – розповів співрозмовник видання.

Він додав, що катастрофа, найімовірніше, не була спричинена непорозумінням між членами екіпажу, тому що український пілот знав англійську і міг спілкуватися з американським колегою.

У виданні наголошують, що літак зазнав аварії під час першого пробного польоту на Су-27 для американського військового. Які українсько-американські екіпажі літатимуть на українських Су-27 і американських F-15, було визначено за місяць до початку міжнародних військових навчань.

16 жовтня приблизно о 17.00 винищувач Су-27УБ упав у районі села Уланів Вінницької області під час виконання навчально-бойового польоту в межах навчань "Чисте небо 2018". Обидва пілоти загинули.

Військова прокуратура Центрального регіону відкрила кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

У командуванні Повітряних сил Збройних сил України повідомили, що одним із загиблих, командиром екіпажу, був полковник, заступник командира з авіації – начальник авіації повітряного командування "Південь" Повітряних сил ЗСУ Іван Петренко. Другим загиблим був військовослужбовець повітряних сил Національної гвардії США.