Екс-голова Луганської ОДА Верігіна: Самарському часто погрожували, він мені особисто про це говорив

Верігіна: Самарський дійсно був патріотом України
Фото: Ирина Веригина / Facebook

Колишня керівник Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна розповіла, що в убитого голови фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у міськраді Сєвєродонецька Сергія Самарського не було охорони.

Екс-голова Луганської облдержадміністрації Ірина Верігіна вважає, що голову фракції Блоку Петра Порошенка "Солідарність" у міськраді Сєвєродонецька Сергія Самарського вбили через його політичну діяльність. Про це вона заявила в ефірі каналу "112 Україна".

"Я знала Сергія більш ніж 14 років, ми разом працювали. Він дійсно патріот України. У Луганській області тоді протистояти регіоналам – це був дуже сміливий крок. Я впевнена, що це (убивство."ГОРДОН") – політичне замовлення. Зараз дуже багато регіоналів розправило плечі і відчуваэ себе вільно і в Луганській області, і по всій Україні. Вважаю, що це через політичну його (Самарського."ГОРДОН") діяльність", – розповіла Верігіна.

Політик розповіла, що у 2014 році Самарського заарештували бойовики "ЛНР" і кинули до підвалу захопленої будівлі Служби безпеки України.

"Нам дивом удалося його витягнути звідти живим. Його катували, хотіли знищити. Йому часто, і ще до 2014 року, погрожували, він мені особисто про це говорив. Думаю, що його вбили люди, які відстежували його політичну діяльність. Охорони у нього не було... Я зустрічалася з ним два тижні тому у Сєвєродонецьку. У нього була мрія протягом 14 років – стати мером Сєвєродонецька, він кілька разів балотувався. У нього були плани перебудувати Сєвєродонецьк", – повідомила вона.

Самарського вбили увечері 2 листопада. Йому було 55 років. У 2012 році його було обрано до Верховної Ради від партії "Батьківщина". На позачергових виборах 2014 року він не пройшов до парламенту як самовисуванець. У 2015 році Самарського було обрано депутатом Сєвєродонецької міськради за списком Блоку Петра Порошенка "Солідарність", із липня 2017-го він обіймав посаду радника мера міста.

Речниця Головного управління Національної поліції у Луганській області Тетяна Погукай повідомила, що за фактом убивства Самарського відкрито кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство.

Заступник мера Сєвєродонецька Григорій Пригеба заявив, що у вбитого було протистояння з місцевим депутатом від Опозиційного блоку Ігорем Бутковим, і злочин, імовірно, має політичний характер.

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що правоохоронці розглядають три оперативні версії вбивства: політична діяльність, розбій, бізнес.

3 листопада у поліції заявили, що неподалік від місця вбивства Самарського виявили тіло ще одного чоловіка.