Голова департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради намагався вибити телефон із рук журналістки. Поліція відкрила провадження

Федоркова: За роки висвітлення діяльності Харківської міськради маю стійкий імунітет до хамства та відсутності адекватної комунікації
Фото: Tanya Fedorkova / Facebook

Журналістка видання "МедіаПорт" і кореспондентка "UA:Харків" Тетяна Федоркова опублікувала відео, у якому голова департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко намагається вибити у неї з рук телефон. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "перешкоджання журналістській діяльності".

Після конфлікту в мерії Харкова поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "перешкоджання журналістській діяльності". Про це 20 червня розповіла речниця обласної поліції Оксана Калмикова, повідомив канал "UA:Харків".

Журналістка видання "МедіаПорт" і кореспондентка "UA:Харків" Тетяна Федоркова 19 червня опублікувала у Facebook відео конфлікту з головою департаменту у справах інформації та зв'язків із громадськістю Харківської міськради Юрієм Сидоренком. Той зі словами "Тільки не треба мене знімати" намагався вирвати телефон у неї з рук у приймальні першого заступника мера Ігоря Терехова.

Федоркова повідомила, що написала заяву в поліцію про перешкоджання журналістській діяльності.

"За роки висвітлення діяльності Харківської міськради маю стійкий імунітет до хамства та відсутності адекватної комунікації. Ми не отримуємо інформації, ми вишкрябуємо її похапцем у коридорах і отримуємо відписки на запити. Безліч образливих історій із невмотивованими відмовами залишаються поза камерою. Але сьогоднішній випадок із незрозумілою агресією посадової особи – речника, до повноважень якого входить представляти позицію з тих чи інших питань, вважаю правильним зафіксувати", – зазначила журналістка.