ГПУ провела обшук в "Укрзалізниці" за підозрою у великих розкраданнях

Чиновника "Укрзалізниці" підозрюють у розкраданні
Фото: ПАТ "Укрзалізниця" / Facebook

Одному з керівників департаменту локомотивного господарства "Укрзалізниці" оголошено про підозру, повідомили в Генпрокуратурі.

Генеральна прокуратура України провела обшук в офісі компанії "Укрзалізниця" для фіксації фактів розкрадання великої суми коштів компанії. Про це повідомив журналістам заступник начальника відділу процесуального керівництва Генпрокуратури Олександр Цилюрик, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Одному з керівників департаменту локомотивного господарства оголошено підозру. Однак, оскільки він був відсутній у період проведення слідчих дій, повідомлення про підозру передано одному з членів правління "Укрзалізниці", – сказав він.

Імені підозрюваного Цилюрик не назвав.

Він уточнив, що в кримінальному провадженні вивчають факти розкрадань на сотні мільйонів гривень, у межах зазначеної оголошеної підозри фігурує сума в розмірі 12 млн грн.

"У юридичної особи була закуплена за сприяння зазначеного керівника продукція неналежної якості, яка не могла бути використана під час ремонту рухомого складу", – уточнив Цилюрик, додавши, що закупівлі відбувалися у 2015–2016 роках.

Він також зазначив, що компанія і голова її правління Войцех Балчун усіляко сприяють слідству.