Грабіжники зламали 17 сейфів у ВІП-відділенні "Укрсиббанку" в Києві

У поліції журналістам неофіційно підтвердили факт пограбування

Фото: depositphotos.com

Клієнтка "Укрсиббанку" розповіла, що в ніч із 23-го на 24 травня було зламано 17 індивідуальних сейфів, а їхній вміст, зокрема і її заощадження, викрадено. За її словами, у відділенні банку вночі не було охоронця, сигналізація спрацьовувала неодноразово, а приміщення банку було знеструмлено.

У Голосіївському районі Києва у преміумвідділенні №838 "Укрсиббанку" грабіжники зламали 17 сейфів. Інцидент стався ще в ніч на 24 травня, але відомо про нього стало лише зараз. Про це "Обозревателю" розповіла одна із клієнток банку, яка постраждала від пограбування.

Жінка на ім'я Ольга повідомила, що із чоловіком орендує у відділенні "Укрсиббанку" на Голосіївському проспекті індивідуальний сейф. 26 травня їй зателефонував співробітник банку та повідомив, що "щось сталося" й Ользі із чоловіком потрібно з'явитися у відділення. Коли пара приїхала, від них стали "вимагати дозвіл на розкриття банківської таємниці". Водночас, стверджує жінка, у банку не пояснили, навіщо це потрібно і кому цю інформацію буде надано.

Для з'ясування ситуації жінка зв'язалася із правоохоронцями, які повідомили їй, що в ніч із 23-го на 24 травня відбулося незаконне проникнення в банк. Унаслідок цього нібито було зламано 17 індивідуальних сейфів, а їхній вміст викрадено.

"Також нам стало відомо, що у відділенні банку вночі не було охоронця. Охоронна сигналізація спрацьовувала неодноразово, починаючи із 2.00 24 травня, приміщення банку було знеструмлено, не працювала пожежна сигналізація, перестав приходити сигнал на пульт охорони. Двічі у відділення банку приїжджала служба охорони, але чомусь не заходила у приміщення. Повідомлення за лінією 102 надійшло нібито о 7.00, а начальника відділення банку повідомили нібито тільки о 8.00", – розповіла ВІП-клієнтка.

У поліції журналістам неофіційно підтвердили інцидент.

"Пояснення співробітників банку виглядають дико. То охоронця не було на місці, то електрики – і так далі. Схоже на якусь маячню", – зазначили правоохоронці.

Джерела журналістів розповіли, що приблизно о 2.00 24 травня на пульт охорони перестав надходити GSM-сигнал і у відділення банку скерували наряд охорони, однак вона не виявила нічого підозрілого. Приблизно за годину перестав приходити сигнал протипожежної безпеки. Після цього у ВІП-відділення знову приїхали співробітники охоронної компанії і знову не побачили нічого підозрілого.

В зв'язку зі зникненням сигналів в охоронній компанії вирішили проводити огляд відділення "Укрсиббанку" що дві години й уже під час чергового огляду приблизно о 6.00 виявили, що двері відчинено і є сліди проникнення до приміщення, зазначають журналісти.