Харківські прикордонники зі стріляниною затримали 13 осіб, які намагалися перетнути кордон із Росією

Усі затримані виявилися жителями Харківської області
Фото: dpsu.gov.ua

Один автомобіль, у якому перебувало 12 осіб, харківські прикордонники зупинили за три метри від кордону, другий було затримано за 30 метрів від РФ після попереджувальних пострілів.

Співробітники Харківського прикордонного загону виявили та затримали в ніч на 29 липня групу громадян України, які на двох автомобілях намагалися нелегально перетнути кордон із Росією. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Автомобілі УАЗ, які рухалися в бік кордону, було виявлено за допомогою тепловізора в рамках проведення операції "Кордон-2017" в районі населеного пункту Охрімівка (Вовчанський район).

Одну машину, у якій перебувало 12 осіб, прикордонники затримали за три метри від держкордону. Друга машина намагалася втекти.

"Після декількох попереджувальних пострілів угору з пристрою для відстрілу гумовими кулями за 30 метрів від державного кордону автомобіль "УАЗ Патріот" та ще одного громадянина також було затримано", – зазначили в ДПСУ.

З'ясували, що всі затримані є жителями Вовчанського району. Прикордонники не повідомили, із якою метою вони намагалися потрапити на територію сусідньої країни.