Гриценко заявив, що організацією нападу на нього займалися керівник особистої охорони президента та керівництво СБУ

Гриценко: Навіть прізвище офіцера СБУ, який купував гарбуз, котрим розбили голову нашому партійцеві, знаємо точно
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко звинуватив в організації нападу на його прибічників в Одесі керівника особистої охорони президента України Юрія Федорова, заступника голови Служби безпеки України Віктора Кононенка та керівника управління СБУ в Одеській області Олександра Довженка.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко в ефірі телеканала Oboz TV назвав прізвища людей, які, на його думку, брали участь в організації нападу на членів партії в Одесі. Фрагмент ефіру Гриценко оприлюднив у своєму Facebook.

"Ми знаємо прізвища всіх, хто за наказом президента організував бандитський напад на наших партійців і на мене в Одесі, хто стоїть за силовими провокаціями в Харкові, Дніпрі, Слов'янську, Хмельницькому, Вінниці, Чернівцях... Головні організатори всіх цих провокацій проти нашої команди – керівник особистої охорони президента [України Петра] Порошенка генерал-майор Юрій Федоров і заступник голови Служби безпеки України генерал-лейтенант Віктор Кононенко. Безпосередньо в Одесі бандитський напад організував керівник обласного управління СБУ генерал-майор Олександр Довженко", – зазначив Гриценко.

Він підкреслив, що в політсилі знають імена кожного, хто був причетний, організовував бійку і спостерігав за тим, що відбувається на вулиці.

"Навіть прізвище офіцера СБУ, який купував гарбуз, котрим розбили голову нашому партійцеві, знаємо достеменно", – підкреслив Гриценко.

На його думку, аналогічні провокації готують щодо інших кандидатів на пост президента України: лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, шоумена Володимира Зеленського і музиканта Святослава Вакарчука.

"Звертаюся до чесних силовиків: не виконуйте завідомо злочинних наказів! Таке право вам дають Конституція і військові статути. Ця влада скоро піде. А вам доведеться відповідати за виконання відданих нею злочинних наказів", – додав Гриценко.

28 листопада чоловіки в масках напали на лідера "Громадянської позиції" Гриценка в Одесі. Інцидент стався перед входом в офісний центр "Термінал 42", у якому розташоване Shark Radio, де в політика було заплановано прямий ефір. На радіостанції повідомили, що група людей спортивної зовнішності перегородила Гриценку вхід, а потім напала на прибічників політика. Кількох людей побили.

Політик зазначив, що замовника нападу на нього "шукати не треба", оскільки він відомий. "Це і є твоя мобілізація, Петре Олексійовичу? Не втомився чужим прутнем кропиву косити?" – написав Гриценко у Facebook.

У Блоці Петра Порошенка у відповідь звинуватили його в чорному піарі.

30 листопада міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що п'ятьох учасників нападу упізнали і затримали.