Коломойський про підпал будинку Гонтаревої: Тепер, скоріше за все, її не видадуть, тож думайте самі

Гонтарева заявляла про погрози з боку Коломойського
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Український бізнесмен Ігор Коломойський, коментуючи підпал заміського будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої, припустив, що в цьому могла бути зацікавлена сама колишня чиновниця.

Український бізнесмен Ігор Коломойський висловив думку, що підпал будинку ексголови Національного банку України Валерії Гонтаревої насамперед вигідний їй самій. Про це він повідомив у коментарі "Українській правді".

"Тепер, скоріше за все, її не видадуть [британська влада]. Тож думайте самі", – заявив Коломойський у відповідь на прохання прокоментувати підпал.

Сьогодні Гонтарева повідомила, що вночі спалили її будинок у Київській області. За її словами, невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю.

Управління Нацполіції у Київській області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).

В Офісі президента України заявили, що Володимир Зеленський чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розкриття справи.

Гонтарева очолювала Нацбанк України із червня 2014-го до березня 2018 року. Зараз вона живе в Лондоні. Про переїзд туди вона повідомила в листопаді 2018 року.

У червні 2019 року Гонтарева заявила, що їй погрожує колишній власник "ПриватБанку" Коломойський. "ПриватБанк" було націоналізовано, коли Гонтарева очолювала НБУ. "Він [Коломойський] хоче відкликання всіх пов'язаних зі справою "ПриватБанку" позовів проти нього по всьому світу. А Національний банк йому заважає", – сказала вона в інтерв'ю "Голосу Америки".

26 серпня 2019 року в Лондоні Гонтареву збив автомобіль. Вона дістала травму ноги, їй зробили операцію. "Наступні чотири – шість місяців доведеться пересуватися на милицях", заявила ексголова НБУ. Гонтарева стверджувала, що поліція розглядає як версії нещасного випадку, так і "реалізації погроз" на її адресу. У поліції Лондона повідомили, що наїзд на неї – це нещасний випадок.

5 вересня невідомі в Києві спалили авто невістки ексголови НБУ, яку також звуть Валерія Гонтарева.

У Нацбанку України заявили, що розцінюють останні події, які відбулися з Гонтаревою та її сім'єю, як погрозу керівництву регулятора.

В Україні Гонтарева фігурує у кримінальному провадженні про ймовірне зловживання службовим становищем посадовцями Національного банку. Ексголова НБУ заявляла, що якщо "політичне і фізичне" переслідування з боку української влади триватиме, вона буде просити політичного притулку у Великобританії.