Кривош перебував у полі зору правоохоронців, але потреби в щоденному нагляді не було – Нацполіція

Драма зі звільненням заручників тривала 12 годин
Фото: ЕРА

Національна поліція тримала під контролем двічі судимого Максима Кривоша, який захопив 21 липня заручників у Луцьку, однак він давно не порушував закону. Про це розповів глава поліції Волині Юрій Крошко.

Луцький терорист Максим Кривош перебував у полі зору Національної поліції до того, як захопив заручників у луцькому автобусі, визнав на брифінгу 22 липня начальник Головного управління Нацполіції у Волинській області Юрій Крошко. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Однозначно, нагляд здійснювався. Але вже тривалий час ніяких порушень закону за ним не фіксували, тому необхідності в щоденному або щотижневому контролі не було", – сказав Крошко.

Приблизно о 9.30 21 липня в центрі Луцька Кривош захопив автобус, у якому перебувало 13 осіб. Орієнтовно о 22.00 терорист здався. Ніхто із заручників не постраждав.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що у Кривоша були спільники в інших містах України.

СБУ відкрила кримінальне провадження за ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. До Єдиного реєстру досудових розслідувань також внесено відомості про злочини, передбачені ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Заступник глави МВС України Антон Геращенко зазначав, що Кривош двічі судимий, приблизно 10 років провів у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів, зокрема за шахрайство, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та бандитизм.