Мама постраждалої внаслідок вибуху в Києві дівчинки: За день до цього хлопчик говорив їм: "Не лізьте, там бомба"

Мама постраждалої дівчинки: Дочка розповідала, що вони дістали коробку, вийшли на вулицю, відкрили її трохи, потім повністю відкрили. Спочатку маленький вибух був, потім великий
Скріншот: 112 Україна / YouTube

Машина, яка вибухнула в Києві 14 червня, стояла без руху кілька років, зазначила мама однієї з постраждалих дівчаток.

Дітей за день до вибуху в Києві попереджали, що в авто може бути вибуховий пристрій. Про це на брифінгу 15 червня розповіла мама однієї з постраждалих дівчаток Олександра, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Дитина постійно плаче... Розповідала, що вони дістали коробку, вийшли на вулицю, відкрили її трохи, потім повністю відкрили. Спочатку маленький вибух був, потім великий", – сказала жінка.

Вона зазначила, що про власника автомобіля ніхто нічого не знав.

"Уявлення не маю, чия [машина]. Вона без руху вже кілька років стоїть, довкола неї вже дерева почали рости. Жодного разу не бачили власників. І діти могли вилізти на капот, але всередину ніколи не лазили. Єдине, що хочу додати: за день до цього мені дочка сказала: "Мамо, там хлопчик відкрив машину і лазили там". А перед цим вибухом говорив: "Не лазьте там, там бомба". Отже, або та дитина знала, або що. Хлопчику років 12... Влада моя розповідала, що в цих дітей був то від мопеда ключ, то від чогось іще, і їм позавчора цей хлопчик відкрив машину. А вчора вже діти залізли в машину і дівчинці одній цей хлопчик сказав: "Не лазьте, там бомба". Жарт чи не жарт – невідомо", – сказала вона.

Відео: 112 Україна / YouTube

Унаслідок вибуху 14 червня в Києві на вулиці Чорнобильській постраждало четверо дітей у віці від п'яти до 11 років. За даними поліції, вони вирішили погратися у старому автомобілі "Волга", який довгий час був припаркований неподалік від одного з будинків. Там вони виявили предмет, який вибухнув. Як повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, одна дитина перебуває в комі.

15 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що поліція затримала в Рівненській області власника "Волги". За словами міністра, він установив в автомобілі "вибухівку-пастку".

В.о. заступника головного лікаря з хірургічної роботи лікарні "Охматдит" Олексій Бебешко 15 червня повідомив, що хлопчик, який найбільше постраждав унаслідок вибуху, перебуває в реанімації, його стан стабільний.