Матір дітей, чиї тіла виявили в озері у Києві, повідомили про підозру в умисному вбивстві – прокуратура

Тіла дітей виявили водолази в озері Срібний Кіл у Дарницькому районі Києва
Фото: Поліція Києва / Facebook

Прокуратура Києва  наполягатиме на арешті 34-річної жінки, яку підозрюють у вбивстві своїх дітей.

Матір двох дітей, тіла яких вранці 28 жовтня виявили в озері Срібний Кіл у Києві, повідомили про підозру в умисному вбивстві, інформує прес-служба столичної прокуратури у Facebook.

"29 жовтня 2018 року до Дарницького райсуду Києва прокурором внесено клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Дії 36-річної жінки кваліфіковано за п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей) Кримінального кодексу України", – ідеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що 28 жовтня на місці інциденту за участю підозрюваної провели слідчий експеримент. Також призначать судові експертизи, зокрема психіатричну, для встановлення осудності жінки.

До вирішення питання про обрання запобіжного заходу затримана перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Увечері 26 жовтня до поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його колишня дружина зникла з їхніми двома дітьми – дівчинкою 2012 року народження та п'ятирічним хлопчиком.

Правоохоронці виявили жінку неподалік від Чернігова "в неадекватному стані". Вона розповіла, що разом із дітьми пішла купатися на озеро і діти потонули. Жінка заявила, що хотіла вкоротити собі віку, але не змогла. Водночас затримана зазначила, що "так буде краще для них". Тіла дітей виявили водолази.