Матіос: Ми наблизилися до реальних людей, які поставили терористичні акти на потік у країні

Матіос розповів про заходи щодо затримання осіб, причетних до підготовки терактів в Україні
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Правоохоронці вважають, що за підривом автомобіля полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша і вбивством начальника спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала стоїть одна диверсійна група, заявив глава військової прокуратури України Анатолій Матіос.

Правоохоронці вживають заходів щодо затримання підозрюваних у скоєнні низки терактів в Україні. Про це на брифінгу в Києві заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми впритул наблизилися до реальних людей, які поставили терористичні акти на потік у країні", – зазначив прокурор.

Він додав, що цьому сприяло затримання в Одесі жительки Донецька Юлії Просолової, яку підозрюють у підриві автомобіля полковника Служби безпеки України Олександра Хараберюша.

Правоохоронці припускають, що ця ж група диверсантів причетна до вбивства начальника спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства оборони Максима Шаповала.

31 березня у Маріуполі внаслідок вибуху в автомобілі загинув співробітник СБУ Олександр Хараберюш. У відомстві його загибель кваліфікували як теракт.

27 червня 2017 року у Солом'янському районі Києва було підірвано автомобіль, у якому перебував Шаповал. Генеральний прокурор Україны Юрій Луценко заявив, що в организації його вбийства підозрюють спецслужби РФ.

Джерело LB.ua у правоохоронних органах повідомило, що Шаповал бул командиром глибинної розвідки і добував докази причетності Росії до збройної агресії проти України.