Мін'юст не підтвердив інформації про розформування одеської колонії, де стався бунт ув'язнених

Унаслідок бунту в колонії постраждало 15 співробітників установи
Фото: od.npu.gov.ua

У Міністерстві юстиції України поки обговорюють можливість розформування одеської колонії, де 27 травня спалахнув масовий бунт ув'язнених, повідомили у прес-службі відомства.

Міністерство юстиції України не підтвердило інформації про розформування Південної виправної колонії №51 в Одесі, де стався масовий бунт ув'язнених. Про це 29 травня повідомило LB.ua, посилаючись на прес-службу відомства.

"Наради й обговорення ситуації ще тривають. Ми не підтверджуємо інформації про те, що колонію буде розформовано", – сказали у прес-службі.

Про розформування колонії 29 травня повідомило видання ТСН.

Бунт в одеській колонії №51 стався 27 травня, ув'язнені підпалили одне з приміщень.

Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що засуджені спробували захопити адмінбудівлю колонії і влаштували підпал за вказівкою "злодіїв у законі".

Південне регіональне управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України повідомило, що внаслідок бунту постраждало 15 співробітників колонії.

Заступник начальника Південного регіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України Наталія Білак заявила, що серед ув'язнених немає постраждалих. Засуджені стверджують зворотне, за їхніми словами, бунт стався через погані умови утримання.

За інформацією голови правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директора Харківської правозахисної групи Євгена Захарова, група швидкого реагування жорстко побила шістьох ув'язнених.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 392 Кримінального кодексу України (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань).

У Державному бюро розслідувань повідомили, що дії співробітників одеської колонії №51 розслідують за ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).

У колонії посилено заходи безпеки, обмежено відвідування і передачі для засуджених.