Мін'юст розформує одеську колонію, де стався масовий бунт ув'язнених – ЗМІ

Унаслідок бунту ув'язнених постраждало 15 співробітників установи
Фото: dumskaya.net

Адміністрація в одеській колонії, де стався бунт ув'язнених, запевняє, що ситуація в установі контрольована. Арештанти досі продовжують скаржитися на бруд, холод, недоїдання і побої, повідомляє ТСН.

Міністерство юстиції України вирішило розформувати одеську Південну виправну колонію №51, де 27 травня стався бунт ув'язнених, повідомляє ТСН.

Вона зазначає, що наразі у колонії посилено заходи безпеки, обмежено відвідування і передачі для арештантів. П'ятьох в'язнів, яких адміністрація вважає призвідниками, розвезли по різних закладах.

Після пожежі деякі приміщення досі знеструмлено. Керівництво закладу запевняє, що зараз ситуація контрольована. Ув’язнені досі продовжують скаржитися на бруд, холод, недоїдання і побої, повідомляє ТСН.

Представник Одесько-Балтської єпархії Православної церкви України з питань духовного виховання у місцях позбавлення волі, отець Дмитро сказав "Громадському", що адміністрація установи навмисне створила умови, які призвели до бунту, щоб розформувати колонію.

За інформацією родички одного з ув'язнених, Наталії, ув'язнених колонії розвезуть по інших виправних установах протягом трьох днів.

У прес-службі Міністерства юстиції "Громадському" повідомили, що інформації про розформування колонії поки немає.

Південне регіональне управління із питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України повідомляло, що внаслідок бунту постраждало 15 співробітників колонії.

Заступник начальника Південного регіонального управління із питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України Наталія Білак повідомляла, що серед ув'язнених немає постраждалих. Засуджені стверджують зворотне, за їхніми словами, бунт стався через погані умови утримання.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 392 Кримінального кодексу України (дії, що деорганізовують роботу установ виконання покарань).

Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявляв, що засуджені спробували захопити адмінбудівлю колонії і влаштували підпал за вказівкою "злодіїв у законі".

У Державному бюро розслідувань повідомили, що дії співробітників Одеської колонії №51 розслідують за ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).