"Мінера" з мосту Метро в Києві повідомили про підозру

Зброї або вибухівки у чоловіка не виявили
Фото: kyiv.gp.gov.ua

32-річний житель Київської області, який учора "замінував" міст Метро в Києві, намагався в такий спосіб привернути увагу до своїх особистих проблем, повідомили у прокуратурі Києва.

Сьогодні слідчі оголосили про підозру чоловікові, який 1 червня в Києві погрожував підірвати міст Метро. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

У відомстві зазначили, що жителю Київської області 1988 року народження інкримінують дії за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, що призвело до тяжких наслідків). Санкція статті – від двох до шести років позбавлення волі.

"Зі слів затриманого, вказані дії він вчинив із метою привернення уваги до проблем у його житті", – ідеться в повідомленні.

Зброї або вибухівки в нього не виявили. Унаслідок події та під час затримання підозрюваного ніхто не постраждав.

Готують клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

1 червня приблизно о 14.00 у поліцію зателефонував чоловік, який повідомив, що перебуває на мосту Метро і збирається активувати вибухівку. Правоохоронці оголосили спецоперацію "Грім". Патрульні перекрили рух через міст Метро в обох напрямках. Переговори з "мінером" вів глава столичної поліції Андрій Крищенко.

Після затримання з'ясували, що в пакеті у чоловіка був муляж бомби, який складався із землі, дротів, балонів і пульта управління. Його вимоги були хаотичними, розповів Крищенко журналістам.

Протягом року це вже друге неправдиве мінування мосту Метро. 18 вересня 2019 року колишній військовослужбовець Олексій Белько стріляв у повітря і погрожував підірвати міст та держустанови. Його затримали й заарештували; 20 січня 2020 року суд вирішив перевести його у психіатричний заклад.