НАБУ і СБУ проводять обшуки у приміщенні Фонду держмайна

Правоохоронці проводять обшуки у ФДМ
Фото: The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine / Flickr

Обшук у Фонді держмайна України проводять у межах розслідування за фактом імовірного вчинення корупційного злочину, повідомили в Національному антикорупційному бюро.

Національне антикорупційне бюро і Головне управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України 9 липня проводять обшуки в будівлі Фонду держмайна в Києві. Про це пресслужба НАБУ повідомила у Facebook.

"Слідча дія санкціонована і проводиться в межах розслідування за фактом можливого вчинення корупційного злочину, підслідного НАБУ", – ідеться в повідомленні.

Інші подробиці бюро пообіцяло оприлюднити пізніше.

9 липня "Економічна правда" написала, що в.о. голови ФДМ Віталія Трубарова затримали, а в його кабінеті проводять обшук. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у коментарі "РБК-Україна" заявив, що інформація про затримання Трубарова не відповідає дійсності. 

Трубарова було призначено в.о. голови Фонду державного майна у вересні 2017 року.

У січні 2019 року Національне агентство з питань запобігання корупції викликало Трубарова для надання пояснень у справі про декларування недостовірної інформації.