Названо попередні причини катастрофи, у якій загинув Кутовий

Кутовий загинув 21 жовтня
Фото: npu.gov.ua

Розслідування катастрофи вертольота, у якій загинув ексміністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, буде складним, оскільки "чорних ящиків" на цьому типі вертольотів не встановлюють, повідомив директор Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами України Олег Бабенко.

За попередніми даними, причинами авіакатастрофи, унаслідок якої загинув ексміністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, можуть бути погані погодні умови та відсутність достатнього досвіду управління вертольотом. Про це агентству УНІАН 29 жовтня сказав директор Національного бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів із цивільними повітряними суднами України Олег Бабенко.

За його словами, причини катастрофи розслідує спеціальна комісія.

"Розслідування буде складним. Там усе згоріло. "Чорні ящики" на цьому типі вертольотів не встановлюються. Але вже зрозуміло, що Кутовий розбився на вертольоті через погані погодні умови й відсутність достатнього досвіду з керування повітряним судном", – сказав він.

За словами Бабенка, пілот через сильний туман втратив просторове положення вертольота і врізався в землю.

Він також зазначив, що в Кутового було 50 годин льотного досвіду.

"Закони змінюються. Раніше він мав би літати з інструктором не менше 150 годин. А тут ясно, що пілот не був підготовлений до польоту в таких метеоумовах. Він вилетів у нормальну погоду, але потрапив у туман і летів, а міг би повернутись або приземлитись і чекати погоди. Він переоцінив свої можливості", – сказав Бабенко.

Вертоліт, яким керував Кутовий, розбився 21 жовтня в Полтавській області. Ексміністр загинув. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту).

Кутовий обіймав пост міністра аграрної політики і продовольства у 2016–2018 роках.