У жодних офісах медіа-компаній обшуки не проводилися – спікер МВС

Шевченко: На роботу жодних медіа ні технологічно, ні в будь-який інший спосіб усе це вплинути не могло
Фото: Артем Шевченко / Facebook

Слова генерального директора медіа-холдингу ZIK Ігоря Туркевича про рейдерське захоплення, політичне замовлення і загрозу припинення телемовлення через обшуки спікер МВС Артем Шевченко назвав спекуляціями.

Заява медіа-холдингу ZIK про обшуки їхніх офісів у Львові через розслідування ДТП за участю автомобіля бізнесмена Петра Димінського не відповідає дійсності. Про це "Українській правді" повідомив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Згідно з ухвалами суду, проходять обшуки у декількох офісах та домоволодіннях компаній для встановлення істини у кримінальному провадженні за фактом ДТП. Водночас у жодних офісах медіа-компаній обшуки сьогодні не проводилися і на роботу жодних медіа ані технологічно, ані в будь-який інший спосіб усе це вплинути не могло", – сказав він.

Слова генерального директора медіа-холдингу ZIK Ігоря Туркевича про рейдерське захоплення, політичне замовлення і загрозу припинення телемовлення спікер МВС назвав спекуляціями.

"Усі дії слідства спрямовані на встановлення істини у розслідуванні гучного кримінального провадження", – зазначив Шевченко.

Сьогодні видання ТСН повідомило з посиланням на власні джерела, що у Львові в головному офісі Димінського проводять обшук. Медіа-холдинг ZIK заявив, що обшуки проходять в офісі їхнього інформаційного агентства і телеканала, а також  на старій базі футбольного клубу "Карпати".

Народний депутат від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко повідомив, що в офісах Димінського шукають ДНК бізнесмена.

18 серпня в Яворівському районі Львівської області сталася аварія за участю автомобіля Димінського, жертвою якої стала 31-річна Наталія Тріла. Охоронець Димінського Андрій Борщ стверджував, що саме він був за кермом Mercedes.

22 серпня з'явилася інформація, що охоронець не причетний до скоєння ДТП. Димінського викликали на допит і попередили про необхідність здати зразок ДНК, проте він покинув Україну на приватному літаку.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков попередив, що у разі неявки правоохоронці "будуть вживати відповідних заходів".

Зараз бізнесмен перебуває у Швейцарії.

Димінський – один із власників паливно-промислової групи "Континіум", власник інформаційного агентства ZIK, президент футбольного клубу "Карпати". Був депутатом Верховної Ради IV скликання.