"Опущений, зіпсував стелу Небесної сотні. Прохання: плюнути йому в обличчя". У Чернігові до стовпа прив'язали чоловіка з табличкою "Я – ватник"

Ведучий стриму плюнув у чоловіка, прив'язаного до стовпа
Скріншот: Oleksandr Tarnavskyi / Facebook

Активіст Олександр Тарнавський, який транслював інцидент у Чернігові у Facebook, заявив, що прив'язаний до стовпа чоловік зруйнував пам'ятник Героям Небесної сотні, а також сидів у в'язниці за серію зґвалтувань.

У Чернігові 20 липня до стовпа прив'язали чоловіка з табличкою "Я – ватник". Пряму трансляцію інциденту розмістив у Facebook активіст Олександр Тарнавський.

"Цей чоловік відсидів 10 років за зґвалтування, вийшов, поліція його вже затримала за те, що він розбив пам'ятник Героям Небесної сотні. Він проситься до Росії от прямо тепер", – говорить ведучий стріму.

За його словами, прив'язаний до стовпа чоловік "відмовився від українського громадянства", а "суд під особисте зобов'язання відпустив його".

"Ось така у нас правова держава, що ватника, у якого навіть немає дому, відпустили під особисте зобов'язання... І от якісь добрі люди його прив'язали, вказали на табличці, що він ватник, що він опущений і зіпсував стелу Небесної сотні. І прохання знизу: плюнути йому в обличчя", – продовжив автор відео.

Після цього він плюнув у чоловіка.

"Суть у тому, що цей чоловік відсидів 10 років за зґвалтування дітей у Чернігові, серійні зґвалтування. П'ять спроб і приблизно чотири випадки зґвалтувань... запрошую журналістів, можете зняти сюжет", – продовжив ведучий стріму.

За п'ять хвилин від початку відео на місце прибули поліціянти, також у кадрі з'явилися представники "національних дружин". Перехожі просили відв'язати чоловіка, але певний час правоохоронці нічого не робили.

Приблизно за 20 хвилин від початку стріму поліцейські відв'язали чоловіка від стовпа та забрали.

"Тепер кадри, як поліція просто розв'язала руки "русскому миру", – заявив автор стріму.

Як розповіли "Громадському" журналісти "Суспільного телебачення. Чернігів", прив'язаного до стовпа чоловіка затримали за хуліганство, 15 липня він кидав у стелу Героям Небесної сотні пляшки та говорив, що хоче поїхати до Росії. Також він відбував покарання у вигляді 11 років позбавлення волі за педофілію.