Підозрюваний у замаху на Михайлика Герасін намагався скоїти самогубство – адвокат

За словами адвоката, Герасін перебуває в лікарні швидкої допомоги
Фото: dumskaya.net

Підозрюваний у нападі на одеського активіста Олега Михайлика Лаша Герасін завдав собі приблизно сім ударів у живіт колючо-ріжучим предметом, повідомив його адвокат Володимир Поярков. Він стверджує, що підзахисний зробив це на знак протесту через нібито незаконне утримання під вартою.

Підозрюваний у нападі на одеського активіста Олега Михайлика Лаша Герасін здійснив у СІЗО спробу суїциду. Про це 1 квітня "24 каналу" повідомив його адвокат Володимир Поярков.

"Позавчора, 29 квітня, мій підзахисний не витримав і здійснив спробу суїциду – наніс собі близько семи ударів у живіт колючо-ріжучим предметом у знак протесту. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги. Ситуація важка... Герасін хотів покінчити з собою нібито через незаконне утримання під вартою, поліцейське свавілля і відсутність судового розгляду. Понад сім місяців він перебуває під вартою, незважаючи на те, що з боку захисту зібрано всі необхідні докази, які доводять, що він у цей час узагалі був в іншому місці і не має стосунку до тих подій, відносно яких його підозрюють", – сказав він.

Адвокат додав, що не може потрапити до свого підзахисного.

"Від мене його фактично ховають! Це незаконно, оскільки адвокат має право побачення і в лікарні в тому числі. За словами тюремників, він перебуває під медичним наглядом, але не допускає лікарів до себе. Є сумніви, у якому він стані зараз", – підкреслив Поярков.

22 вересня 2018 року Михайлик дістав вогнепальне поранення, втратив до двох літрів крові і пережив клінічну смерть. Уранці 23 вересня він прийшов до тями.

25 вересня правоохоронці затримали трьох підозрюваних у нападі. Усі троє – громадяни Грузії.

27 вересня заарештували Торніке Герасіна (Нагладзе), Лашу Герасіна і Манучара Варшанідзе. Останні двоє перебувають під вартою. 23 листопада суд відпустив Нагладзе із СІЗО під цілодобовий домашний арешт, таке рішення пов'язане з його інвалідністю.

11 січня 2019 року Михайлику у ФРН зробили операцію з вилучення кулі. Він повідомляв, що лікарі видалили йому частину легені й операція замість запланованих двох годин тривала майже п'ять. Генпрокуратура затребувала у Німеччині кулю, витягнуту з тіла активіста.