Підозрюваній у нападі на "кіборга" Лапінській продовжили арешт

Лапінська заявила, що потребує обстеження в лікарні
Фото: Анастасия Яровая / Facebook

Суд у Києві ухвалив рішення продовжити арешт учасниці нападу на "кіборга" Дмитра Іващенка (Вербича) Катерині Лапінській до 7 липня.

Суд у Києві продовжив термін тримання під вартою учасниці нападу на "кіборга" Дмитра Іващенка (Вербича) Катерині Лапінській. Вона перебуватиме під вартою до 7 липня. Про це повідомляє UMN на своєму каналі в YouTube.

Захист Лапінської клопотав про спрямування її до лікарні для обстеження через нібито погіршення здоров'я. Сама вона заявила, що їй необхідно зробити низку аналізів. Проте суд ухвалив рішення залишити її під вартою.

Водночас суддя заявила, що Лапінську обстежать, однак вона залишиться під арештом.

На ветерана АТО напали ввечері 2 травня в Києві. Друзі надали екс-бійцеві АТО першу медичну допомогу і відвезли до лікарні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. За даними правоохоронців, на Іващенка напало троє хлопців і дві дівчини, на яких були маски.

6 травня "Обозреватель" повідомив, що підозрюваних у нападі затримали в Харкові. За даними видання, вони позиціонують себе як антифашисти. За словами одного із затриманих, на ветерана АТО напали через футболку з національною символікою, вирішивши, що він "бандерівець" і його "необхідно покарати". Пізніше адвокат "кіборга" Наталія Фещик уточнила, що з усіх затриманих стосунок до інциденту має лише одна дівчина – Лапінська.

У Службі безпеки України повідомили, що організатором нападу на Іващенка був громадянин Росії. За даними спецслужби, він покинув Україну 4 травня і зараз переховується в Польщі.

8 травня на засіданні Подільського районного суду Києва Лапінська визнала свою провину і попросила не заарештовувати її.

Представниця "кіборга" Наталія Фещик підкреслила, що Лапінська перебуває у шлюбі з громадянином РФ і приховує це. Адвокат зазначила, що якщо суд не заарештує підозрювану, вона може виїхати до РФ.

Дії Лапінської кваліфікували як хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого і заздалегідь заготовленого для завдання тілесних ушкоджень. Їй загрожує від трьох до семи років тюрми.