У справі Гужви затримано двох підозрюваних – Троян

Троян: Зловмисників затримали під час передавання $10 тис.
Фото: Vadim Troyan / Facebook

Справу про вимагання, пов'язану з головним редактором "Страны" Ігорем Гужвою, було відкрито ще 31 березня, заявив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у справі про можливе вимагання журналістами видання "Страна" хабара в депутата Верховної Ради від "Радикальної партії" Дмитра Лінька, повідомив під час години запитань до уряду в парламенті 23 червня заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, передає кореспондент "ГОРДОН".

"Учора прокуратура міста Києва спільно з Головним управлінням Національної поліції в Києві затримала двох зловмисників, які вимагали хабар у народного депутата. Їх затримали під час передавання $10 тис.", – заявив Троян, відповідаючи на запитання голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака про обшуки в редакції "Страны".

За словами заступника глави МВС, підозрюваних затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

"Завдяки тому, що депутат до нас звернувся ще 31 березня, протягом трьох місяців проведено негласні слідчі дії", – сказав Троян.

Заступник глави МВС також запевнив, що справу буде доведено до логічного завершення.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 22 червня повідомив, що головного редактора Гужву затримали за вимагання в одного з політиків $10 тис. за нерозміщення компромату.

За словами Гужви, представники нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька пропонували редакції $20 тис. за нерозміщення критичної публікації про політика. Коли дістали відмову – сфальсифікували обвинувачення у вимаганні грошей.

Лінько заявив, що має аудіо- та відеозаписи, які підтверджують вимагання з боку інтернет-видання "Страна".

Гужву після затримання доставили в Головне управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві. Його адвокатом стала екс-міністр юстиції України Олена Лукаш, а нардеп від Опозиційного блоку Олександр Вілкул заявив, що готовий узяти Гужву на поруки.