Поліція розглядає дві версії пожежі в центрі Одеси

Унаслідок пожежі одна людина загинула, ще приблизно 30 постраждали
Фото: dumskaya.net

Правоохоронці вважають, що пожежа в будинку на вулиці Троїцькій, 25 в Одесі могла статися через несправність електромережі або навмисний підпал.

Правоохоронці розглядають дві версії пожежі, яка 4 грудня спалахнула в Одесі у будинку на вулиці Троїцькій, 25. Про це 5 грудня заявив начальник поліції Одеської області Олег Бех, інформує пресслужба відомства.

"У рамках розслідування, розпочатого за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України, вже допитані 44 людини, які надали свідчення про пожежу. Зараз поліцейські розглядають дві версії: займання через несправність електропроводки і навмисний підпал",  сказав Бех.

Він додав, що станом на 5 грудня відомо, що внаслідок пожежі одна людина загинула, ще 28 постраждали, доля ще 15 залишається невідомою.

На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій директорка Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Любов Кочерга заявила, що опалення в будівлі увімкнули два тижні тому, тому вмикати електрообігрівачі не було необхідності, повідомляє "Укрінформ".

"Я очолила коледж у березні 2016 року. Можу сказати, що споруди коледжу перебувають на балансі Міносвіти, а управління і фінансування закладу було недавно передано департаменту освіти облдержадміністрації. Так само з обласного бюджету виділяються кошти на оплату житлово-комунальних послуг, зарплати працівникам, стипендії та харчування для пільгових категорій учнів. Останній ремонт будівлі коледжу проведено у 2005 році, у тому числі було проведено заміну електромережі та обкладено стіни будинку так званою вагонкою. Більше ремонту електромережі не було, якщо не враховувати точкові ремонти, які здійснював електрик коледжу", – додала вона.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявляв, що в будинку на Троїцькій не було опалення, тому там могли користуватися електрообігрівачами.

Пожежа спалахнула на третьому поверсі шестиповерхового будинку в Одесі на вулиці Троїцькій, 25 уранці 4 грудня. Пожежу локалізували приблизно о 14.20. У будівлі розміщені Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, Інститут морської біології НАН України, Одеський відділ інституту археології НАН України та низка інших установ.

У ДСНС повідомили, що станом на 16.00 5 грудня роботи з ліквідації пожежі тривають. За інформацією відомства, одна людина загинула, 30 постраждало, місцеперебування 14 залишається невідомим.