Поліція розглядає три версії причин пожежі в одеському готелі, зокрема приховування злочину

За попередніми даними, люди загинули внаслідок отруєння чадним газом
Фото: dsns.gov.ua

За словами начальника поліції Одеської області Олега Беха, основними причинами пожежі в одеському готелі "Токіо Стар" слідство вважає приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню постояльцем.

Слідство розглядає три основні версії причин пожежі в одеському готелі "Токіо Стар", де загинуло восьмеро осіб. Про це 17 серпня повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех на брифінгу, який транслював у Twitter журналіст Михайло Штекель.

"Висунуто три основні версії. Перша версія – це можливий факт убивства, після якого був... підпал із метою приховування вказаного злочину. Друга версія – порушення правил пожежної безпеки, яке виникло. І третя версія – це необережне використання вогню відвідувачами, які перебували в зазначеному готелі", – сказав Бех.

За його словами, три трупи були в номерах готелю, чотири – в коридорі, ще одна постраждала померла після приїзду рятувальників.

"Усі загинули попередньо від отруєння чадним газом. Усі трупи будуть вивчені на предмет смерті", – заявив Бех.

Приблизно о другій годині ночі в готелі "Токіо Стар" почалася пожежа, за даними очевидців, займання сталося в пральні. О 4.32 загоряння було ліквідовано.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

За даними президента України Володимира Зеленського, внаслідок пожежі в готелі 10 осіб постраждали, четверо з них – у критичному стані.