Поліція в Сумах встановила особи молодих людей, які, імовірно, підірвали піротехніку в храмі УПЦ МП

Інцидент стався ввечері 18 січня у прибудові перед входом Спасо-Преображенського собору
Фото: portal-pravoslavie.sumy.ua

Під час особистого огляду в одного з молодих людей, яких затримали правоохоронці у Сумах, було виявлено піротехнічний засіб, аналогічний використаному у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Української православної церкви Московського патріархату 18 січня.

У Сумах правоохоронці встановили осіб, підозрюваних у вчиненні хуліганських дій у Спасо-Преображенському кафедральному соборі ввечері 18 січня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Нацполіції в Сумській області.

"Обидва – молоді люди, жителі Сум. Із ними проводять відповідні слідчі дії в рамках відкритого кримінального провадження", – зазначили в поліції.

Під час особистого огляду в одного з молодих людей виявили піротехнічний засіб, аналогічний тому, який було використано 18 січня.

У поліції заявили, що напередодні о 19.24 у поліцію звернувся служитель Спасо-Преображенського кафедрального собору і повідомив, що на вході в приміщення невідомі кинули шашку, яка вибухнула.

"На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічної служби. З’ясували: предмет, що вибухнув, виявися не шашкою, а піротехнічним засобом для гри в страйкбол, споряджений зернами кукурудзи", – ідеться в повідомленні.

У поліції заявили, що приміщення не пошкоджено, постраждалих немає. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "хуліганство".

Увечері 18 січня у притворі (прибудові перед входом) Спасо-Преображенського собору Української православної церкви Московського патріархату стався вибух.

У Сумській єпархії УПЦ МП заявили, що "сумчани вважають дії злочинців прямим наслідком тієї агресивної риторики, яка останнім часом лунає на адресу православних громадян і розпалює ворожнечу на релігійному ґрунті".