Офіцер ГУР Міноборони загинув унаслідок терористичної атаки російських спецслужб – Бутусов

Бутусов: Немає сумнівів, що російські спецслужби розгорнули широкомасштабну терористичну війну проти України
Фото: Юрий Бутусов / Facebook

У Києві було підірвано машину начальника управління спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони полковника Максима Шаповала, чий підрозділ брав активну участь у бойових діях на Донбасі, повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Підірваний в автомобілі 27 червня в Києві глава управління спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони Максим Шаповал загинув унаслідок терористичної атаки російських спецслужб, заявив у своєму Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Почерк убивць – такий самий, як у випадках підривання журналіста Павла Шеремета в Києві та підривання заступника начальника управління контррозвідки СБУ в Донецькій області Олександра Хараберюша в Маріуполі", – пише Бутусов.

Він також повідомив, що підрозділ Шаповала брав активну участь у бойових діях на Донбасі.

"Немає сумнівів, що російські спецслужби розгорнули широкомасштабну терористичну війну проти державних діячів і співробітників українських спецслужб, які беруть найбільш активну участь у боротьбі з окупантами", – додав Бутусов.

Вибух авто стався вранці 27 червня на перехресті вулиць Солом'янської й Механізаторів в Солом'янському районі Києва. За даними поліції, вибухнув Mercedes, загинув водій.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив, що внаслідок вибуху автомобіля в Києві 27 червня загинув український військовослужбовець, справу кваліфікували як теракт. За його словами, загиблому було 39 років. Ім'я загиблого правоохоронці офіційно поки не повідомили.