Понад 500 відвідувачів було без масок. Поліцейські закрили нічний клуб у Козині

Порушення роботи нічного клубу виявили правоохоронці під час профілактичного рейду
Фото: kv.npu.gov.ua

Правоохоронці після профілактичного рейду склали два протоколи стосовно адміністратора нічного клубу в Козині Київської області за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративне правопорушення (порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених чинним законодавством).

У Козині Київської області правоохоронці закрили нічний клуб після того, як виявили, що персонал та понад 500 відвідувачів перебувають там без масок. Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції у Київській області.

"Усупереч карантинним обмеженням розважальний заклад у селищі Козин, що на Обухівщині, продовжив роботу після 22.00. Також у цьому закладі персонал та понад пів тисячі відвідувачів знаходилися без засобів індивідуального захисту. Порушення роботи нічного клубу виявили працівники Обухівського відділу поліції під час профілактичного рейду", – ідеться в повідомленні.

Працівники поліції склали два адміністративні протоколи стосовно адміністратора нічного клубу за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративне правопорушення (порушення правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених чинним законодавством). Стаття передбачає покарання у вигляді накладення штрафу на громадян від 17 тис. до 34 тис. грн. і на посадових осіб – від 34 тис. до 170 тис. грн.

У пресслужбі повідомили, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України поліцейські області проводять перевірки суб'єктів господарювання щодо дотримання ними встановлених вимог до функціонування в умовах адаптивного карантину.

Через пандемію COVID-19 в Україні з 12 березня почав діяти карантин. З 11 травня в Україні почали пом'якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабінет Міністрів України запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям. Із 22 червня Кабмін дозволив місцевій владі відкривати заклади харчування та розміщення.