Правоохоронці можуть перекваліфікувати вибух автомобіля в Києві у теракт

Вибух авто в Києві стався ввечері 8 вересня
Фото: Наталья Мамченко / Facebook

Зараз на місці вибуху автомобіля в Києві працюють експерти, зазначили в Нацполіції України.

Київські правоохоронці можуть перекваліфікувати вибух автомобіля в Києві, який стався 8 вересня, з умисного вбивства на теракт. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

Там зазначили, що зараз на місці події працюють експерти.

"Після оцінки всіх наявних доказів і в разі встановлення додаткових обставин буде направлено звернення до органів прокуратури щодо перекваліфікації кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, на ст. 258 ККУ (терористичний акт)", – розповіли в поліції.

Вибух у центрі Києва на перехресті вулиць Басейна та Велика Васильківська стався сьогодні о 18.21. За інформацією Держслужби з надзвичайних ситуацій, загинув водій автомобіля. 

За словами спікера Міністерства внутрішніх справ України Артема Шевченка, загиблим був громадянин Грузії Тимур Махаурі – "особа, досить відома у кримінальних колах, яка мала стійкі зв'язки з різними чеченськими колами". Спікер МВС нагадав, що Махаурі притягували до кримінальної відповідальності за незаконне зберігання зброї.

У Службі безпеки України заявили, що справжнє ім'я Махаурі – Алі Тімаєв.

"Усіма можливими засобами боровся з путінським режимом, був особистим ворогом Рамзана Кадирова. Його постійно переслідували спецслужби РФ і Чеченської Республіки", – розповіли у відомстві.

Пасажирку авто госпіталізовано у тяжкому стані, а життю дитини ніщо не загрожує. Знайома потерпілої Оксана Лазебник розповіла, що її звуть Наталія і вона – відома модель.

За попередніми даними, в авто спрацював вибуховий пристрій. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб).