Правоохоронці встановили особу зловмисника, який "мінував" Оболонський суд Києва

Наразі підозрюваний перебуває під вартою
Фото: Оболонський районний суд міста Києва / Facebook

Квартирний злодій декілька разів повідомляв про мінування Оболонського суду Києва, щоб відтермінувати оголошення покарання для нього. За даними судової фоноскопічної експертизи, чоловік повідомляв про замінування не менш як чотири рази.

Правоохоронці Києва встановили особу зловмисника, який систематично "мінував" Оболонський суд столиці. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва на своїй сторінці у Facebook.

Ним виявився раніше неодноразово судимий чоловік.

"Упродовж поточного року до правоохоронних органів столиці надійшло сім неправдивих повідомлень про замінування Оболонського районного суду міста Києва, за наслідками яких було зірвано більш ніж 100 судових засідань", – зазначили у прокуратурі.

За даними судової фоноскопічної експертизи, чоловік здійснив не менш як чотири неправдиві повідомлення про замінування Оболонського суду.

Зловмисником виявився неодноразово судимий квартирний злодій, щодо якого в Оболонському райсуді розглядають обвинувальний акт. У такий спосіб він намагався відтягнути призначення покарання.

Чоловіка повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, 2 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Наразі підозрюваний перебуває під вартою.