Правоохоронці затримали жителя Черкас, який "замінував" залізничний вокзал – поліція

Поліція відкрила провадження за статтею про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян
Фото: npu.gov.ua

Через неправдиве повідомлення про мінування залізничного вокзалу в Черкасах евакуювали 150 людей, зазначили в поліції.

Поліцейські затримали чоловіка, підозрюваного в неправдивому повідомленні про мінування залізничного вокзалу в Черкасах, зазначила 29 червня пресслужба поліції Черкаської області.

Повідомлення про мінування вокзалу правоохоронцям надійшло ввечері 29 червня.

Правоохоронці евакуювали приблизно 150 осіб. Поліцейські обстежили приміщення та прилеглу територію, вибухонебезпечних або підозрілих предметів не виявили. Звичного руху поїздів порушено не було.

"Проведеними оперативними заходами працівники поліції встановили особу "мінера". Ним виявився житель міста Черкаси. Його місцезнаходження встановлено. Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності)", – ідеться в повідомленні.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в червні говорив, що МВС змінить порядок реагування на інформацію про мінування через велику кількість неправдивих повідомлень.