Прикордонна служба затримала в Херсонській області вісьмох людей зі зброєю, зокрема вихідців із Чечні й Дагестану

У затриманих був цілий арсенал зброї
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

У Держприкордонслужбі заявили, що виявили в іноземців саморобний вибуховий пристрій, автомат, снайперську рушницю, гвинтівку іноземного виробництва, пістолети та гранати.

Прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління спільно зі співробітниками Національної поліції та Державної міграційної служби під час обшуку в одному із житлових будинків у населеному пункті Чорнобаївка Херсонської області виявили арсенал зброї. Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби у Facebook.

"Виявлено вісьмох осіб від 28 до 45 років, серед яких вихідці з Північно-Кавказького регіону РФ (Дагестан, Чечня), які діяли під прикриттям однієї з патріотичних організацій України. Більшість із виявлених осіб іноземці та незаконно перебувають на території України", – заявили прикордонники.

Затриманих перевіряють на можливу причетність до скоєння злочинів на території України.

"Виявлено та вилучено саморобний вибуховий пристрій, автомат Калашникова АК-74У, снайперську гвинтівку, гвинтівку іноземного виробництва ТІККА, три пістолети марки "Глок", пістолет Макарова і понад 500 патронів до зброї, шість гранат, глушники, тепловізори, прилади нічного бачення, військову форму, балаклави та грошові кошти в сумі понад $36 тис.", – розповіли у ДПСУ.

Військовослужбовець Аміна Окуєва, прес-секретар добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва повідомила у Facebook, що затримані не мають жодного стосунку до цього добровольчого підрозділу.

"Батальйон імені Джохара Дудаєва з моменту свого створення бригадним генералом ЗС ЧРІ Ісою Мунаєвим завжди мав і має донині принципову позицію: не втручатися у внутрішні українські справи, а займатися лише допомогою у відбитті зовнішньої агресії з боку РФ. Також хочемо наголосити, що жодного з наших бійців не затримували ні в Херсоні, ні у Львові, ні де-небудь іще", – наголосила вона.