Прикордонники виявили спиртопровід із Молдови до України на дні Кучурганського лиману

Трубопровід для перекачування спирту встановили нещодавно і ще не використовували за призначенням
Фото: dpsu.gov.ua

Зловмисники планували незаконно доставляти в Україну спирт із Молдови дном Кучурганського лиману, повідомили в Держприкордонслужбі.

Прикордонники Білгород-Дністровського загону спільно з водолазами під час моніторингу берегової лінії Кучурганського водосховища в Одеській області виявили пластикову трубу діаметром 32 мм і довжиною 150 м, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Трубопровід був прокладений по дну Кучурганського лиману з Республіки Молдова до України в напрямку Дністровськ – Лиманське. За його допомогою зловмисники, ймовірно, планували незаконно переміщувати спирт з Молдови до України. Правоохоронці встановили, що цей трубопровід був установлений нещодавно і ще не використовувався за призначенням, адже не містив характерного запаху спирту", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці, використовуючи катер, прибрали частину шланга до лінії державного кордону, іншу частину спиртопроводу було закріплено на молдавському боці.

У відомстві повідомляють, що в серпні на цьому ж напрямку було також виявлено трубопровід, який готувався до використання. Тоді прикордонники демонтували більше ніж півкілометровий шланг.