Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом умисного перешкоджання нардепом Мельничуком виконанню рішення суду

Мельничук став учасником конфлікту
Фото: Всеукраїнський Рух "Об'єднані Україною" / Facebook

Позафракційний народний депутат України Сергій Мельничук перешкоджав виконанню рішення суду про виселення громадської організації з нежитлових приміщень, розташованих у дитячому садку на вулиці Сабурова в Києві, повідомили в столичній прокуратурі.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом умисного перешкоджання позафракційним народним депутатом Сергієм Мельничуком виконанню рішення суду, повідомила сьогодні прес-служба столичної прокуратури.

Зазначають, що суд постановив виселити громадську організацію з нежитлових приміщень, розташованих у дитячому садку на вулиці Сабурова, і повернути їх управлінню освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

Провадження відкрили за ч. 3 ст. 382 Кримінального кодексу України (умисне невиконання службовою особою рішення Європейського суду з прав людини).

У прокуратурі заявили, що під час розслідування перевірять опубліковану у ЗМІ інформацію щодо обставин конфлікту 15 серпня за участю Мельничука.

Повідомляють, що у зв'язку з інцидентом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Конфлікт стався 15 серпня на Троєщині в Києві. У поліції заявили, що Мельничук брав у ньому участь, але сам не стріляв.

За даними "Української правди", стріляв помічник нардепа. Сам Мельничук заявив, що зброя, застосована в конфлікті, йому не належить.