Росія депортувала фігуранта справи 2 травня Ільницького, який просив про політичний притулок

Ільницького вислали з Домодєдово
Фото: EPA (архів)

У московському аеропорту Домодєдово російські прикордонники помістили фігуранта справи про заворушення 2 травня 2014 року в Одесі Владислава Ільницького в ізолятор, а пізніше посадили на зворотний літак до країни, із якої він прилетів, розповів директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов.

Фігуранта кримінального провадження про заворушення в Одесі 2 травня 2014 року Владислава Ільницького 13 серпня депортували із РФ. Про це виданню "Московский комсомолец" розповів директор Центру євразійських досліджень Володимир Корнілов, посилаючись на слова Ільницького.

У московському аеропорту Домодєдово російські прикордонники помістили Ільницького в ізолятор, а пізніше посадили на зворотний літак до країни, із якої він прилетів. Корнілов її не назвав.

За словами Корнілова, Ільницькому не пояснили причин вислання.

13 серпня журналіст Артем Бузила, який перебуває у РФ, заявив, що Ільницький утік до РФ і його затримали в Домодєдово. У прокуратурі Одеської області зазначили, що будуть клопотати про арешт Ільницького й оголошення його в розшук. Колишній депутат Одеської міськради Ігор Димитрієв заявляв, що Ільницький приїхав до Росії просити політичного притулку.

2 травня 2014 року в Одесі сталися масові зіткнення між патріотично налаштованими громадянами і проросійськими сепаратистами. Унаслідок конфлікту і спричиненої ним пожежі в Будинку профспілок загинуло 48 осіб, більше ніж 200 дістали поранення. Події 2 травня 2014 року в Одесі активно використовувала російська пропаганда для нагнітання антиукраїнських настроїв.