СБУ повідомила про затримання колишнього бойовика "ЛНР", який їхав на підконтрольну уряду територію по український паспорт

Чоловіка затримали у Станично-Луганському районі
Скріншот: Служба безпеки України / YouTube

Житель Луганської області в серпні 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань – "народної міліції ЛНР", але в листопаді того самого року вирішив покинути лави бойовиків, повідомили у Службі безпеки України.

Служба безпеки України викрила в Луганській області колишнього представника терористичної організації "ЛНР". Про це пресслужба СБУ повідомила 13 серпня.

"Мешканець регіону в серпні 2015 року приєднався до незаконних збройних формувань – "народної міліції ЛНР". Після проходження підготовки в навчальному центрі бойовиків у Луганську він був направлений на позиції терористів у районі траси Бахмутка. Там зловмисник брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції", – повідомили у СБУ.

За словами чоловіка, він зрозумів "хибність вибору, побачивши масштаби наркоманії серед бойовиків", повідомили у службі.

"Ми поїхали на бойове завдання на Бахмутку. Показали, де будуть мінні поля, куди нам бажано не ходити, і де наші позиції. Сказали "укопуватися". Поки "укопувалися", я побачив, що там відбувається. Що люди колються, таблетки жують, не в адекваті ходять, у коматозі", – сказав він на відео, опублікованому СБУ.

У листопаді 2015 року він покинув лави незаконних збройних формувань.

Колишнього бойовика затримали на блокпості у Станично-Луганському районі, коли він намагався потрапити на підконтрольну уряду територію України, щоб отримати український паспорт.

Його повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної організації чи групи або участь у ній). Чоловіка заарештовано.

Відео: Служба безпеки України / YouTube

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія розпочала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на факти й докази, які демонструє Україна.