СБУ заблокувала канал витоку персональних даних із баз Державної фіскальної служби

За інформацією СБУ, до складу злочинної групи входили чинні співробітники податкової служби
Фото: ssu.gov.ua

Колишній співробітник Головного управління фіскальної служби у Хмельницькій області організував злочинну групу, яка збирала і передавала замовникам дані з обмеженим доступом. Про це повідомили у Службі безпеки України.

У Хмельницькому Служба безпеки України припинила канал витоку персональних даних із баз Державної фіскальної служби, про це у пресслужбі відомства повідомили 6 липня.

За даними слідства, колишній співробітник Головного управління фіскальної служби у Хмельницькій області після виходу у відставку організував злочинну групу, яка збирала і передавала замовникам дані з обмеженим доступом з автоматизованих інформаційних баз ДФС. До складу злочинної групи входили чинні співробітники податкової служби.

Правоохоронці затримали організатора злочинної схеми під час передання несанкціоновано одержаної інформації замовнику. Перевіряють версію про використання вказаного каналу одержання інформації і представниками так званих "Л/ДНР".

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника і його поплічників було вилучено комп'ютерну техніку та флеш-накопичувачі, які містять інформацію з обмеженим доступом, зазначили у СБУ.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або поширення інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації), ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка опрацьовується в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Організатора незаконної схеми повідомлено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності його спільників із Державної фіскальної та податкової служб.