СБУ запобігла постачанню медикаментів на тимчасово окуповані території

Продукцію привозили на лінію розмежування під виглядом гуманітарної допомоги, потім її розвозили кур'єри
Фото: Владислав Абдула / Facebook

У Харківській області Служба безпеки України виявила незаконне постачання ліків, захисних масок та засобів дезінфекції у "ДНР".

Харків'янка організувала постачання продукції медичного призначення на тимчасово окуповані території Донецької області. Жінці надходили замовлення від представників так званого міністерства охорони здоров'я ДНР, повідомив 5 червня у Facebook начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Закупівлі вона проводила в аптечних мережах і в контрафактних виробників, після цього переправляла продукцію на лінію розмежування під виглядом гуманітарної допомоги. Лікарські засоби дрібними партіями на окуповані території перевозили кур'єри.

"Затримали зловмисницю в Харкові під час спроби відправки чергової партії медичної продукції. Правоохоронці вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції", – зазначили у СБУ.

Вирішують питання про повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Проводять слідчі дії для перевірки ймовірної причетності виробників і постачальників медичної продукції до фактів фінансування сепаратизму.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.