СБУ затримала шістьох чоловіків, підозрюваних у незаконному переправленні товарів в ОРДЛО і сплаті "податків" терористам

Правоохоронці затримали організаторів
Фото: ssu.gov.ua

Шестеро громадян України через Росію постачали товари на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей, повідомили в Службі безпеки України.

Служба безпеки України викрила механізм фінансування терористів "ДНР" і "ЛНР". Про це повідомила прес-служба СБУ 12 квітня.

"Шість громадян України через підконтрольні суб'єкти господарювання налагодили постачання до терористичних організацій товарів широкого вжитку. Протиправний механізм діяв за схемою так званого псевдоекспорту: товар під виглядом експорту вивозився до Росії, звідки через контрольовані терористами пункти пропуску та митні пости потрапляв в окремі райони Донецької та Луганської областей", – повідомили у СБУ.

Водночас вони платили "податки та митні платежі" псевдореспублікам.

Організаторів схеми затримали в Дніпрі, Харкові та Рубіжному Луганської області. Їх планують повідомити про підозру й обрати їм запобіжний захід.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу (фінансування тероризму).

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.