Серед загиблих унаслідок стрілянини в Житомирській області – ветерани АТО й волонтери

Місце, де сталася стрілянина
Фото: Антон Геращенко / Facebook

У ніч на 22 травня в Попільнянському районі Житомирської області сталася стрілянина, унаслідок якої загинуло семеро людей. За даними прокуратури, серед загиблих були військовослужбовці та волонтери.

Жертвами масового вбивства в Житомирській області стали ветерани АТО і волонтери, повідомила пресслужба місцевої прокуратури.

Інцидент стався вночі 22 травня на березі водойми в селі Новоселиця Попільнянського району.

За даними прокуратури, між власником ставка, місцевим жителем 1962 року народження, і групою приїжджих осіб виник конфлікт, під час якого чоловік із мисливської рушниці смертельно поранив сімох осіб.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко раніше повідомив, що компанія розпивала спиртні напої, потім шестеро людей лягли спати "в сарайчику на березі водойми", на березі залишилися троє людей, включно з орендарем ставка. Орієнтовно о першій ночі чоловік після конфлікту почав стріляти у гостей зі своєї мисливської рушниці марки ІЖ. Розстрілявши двох, орендар пішов у сарай, де відкрив вогонь по інших приїжджих, повідомив Геращенко. Одному з них вдалося врятуватися – він утік в ліс і викликав поліцію.

Підозрюваного (Геращенко повідомив, що він професійний мисливець) затримано.

Поліція розпочала кримінальне провадження за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство двох і більше осіб).

За інформацією видання "Deтектив.info", серед загиблих – чинні військовослужбовці Національної гвардії, зокрема з батальйону імені Сергія Кульчицького, волонтер, а також співробітник Національного авіаційного університету. Утекти і зв'язатися з поліцією вдалося ще одному співробітнику цього університету.