Слідком РФ порушив кримінальну справу за фактом викиду шкідливих речовин в Армянську в анексованому Криму

У ніч із 23-го на 24 серпня жителі Армянська заявили про викид невідомої речовини в атмосферу
Фото: ua.krymr.com

У Слідчому комітеті Росії справу про викиди шкідливих речовин на хімічному заводі в Армянську кваліфікували за ч. 1 ст. 247 КК РФ (порушення правил поводження з екологічно небезпечними речовинами і відходами).

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом викиду шкідливих речовин із хімічного заводу "Титан" у місті Армянську в анексованому Криму. Про це 4 вересня повідомили на сайті відомства.

Справу кваліфікували за ч. 1 ст. 247 КК РФ (порушення правил поводження з екологічно небезпечними речовинами і відходами).

Санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу в розмірі до 200 тис. руб. (83,4 тис. грн), обмеження волі на строк до двох років, примусові роботи на той самий строк або позбавлення волі до двох років.

Видання "Крыминформ" повідомляло, що в ніч із 23-го на 24 серпня жителі Армянська заявили про викид невідомої речовини в атмосферу. "Глава" окупаційної влади півострова Сергій Аксьонов повідомив, що викид стався на заводі "Титан" у місті.

"Віце-прем'єр" окупованого Криму Ігор Михайличенко заявляв, що причиною шкідливих викидів в Армянську та його околицях стали спека і тривала відсутність опадів, які призвели до випаровування хімічних речовин із кислотонакопичувачів ТОВ "Титанові інвестиції". Роботу заводу "Титан" зупинили на два тижні, з Армянська вивозять дітей.

У Херсонській області прикордонники зафіксували перевищення вмісту хімічних речовин у повітрі.

Росія анексувала Крим і Севастополь після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.