Слідство розглядає чотири основні причини НП у Калинівці

Слідство веде СБУ
Фото: ЕРА

За фактом вибухів боєприпасів на артскладах у Калинівці Вінницької області військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею "диверсія".

Слідство, яке займається вибухами боєприпасів на артскладах у Калинівці Вінницької області, розглядає чотири основні версії того, що відбувається. Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

ГПУ не повідомила, що це за версії.

За фактом НП військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Вести розслідування доручено слідчому відділу управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

На арсеналі Збройних сил України під Вінницею увечері 26 вересня сталася НП, розриваються снаряди.

Повітряний простір у зоні вибухів над Калинівкою Вінницької області в радіусі 50 км закрили. Змінено графік руху 47 поїздів. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, із зони НП евакуйовано 30 тис. осіб. Загиблих немає. Травмовано, за попередніми даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, двох людей, їх госпіталізовано.

За словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, НП сталася через "зовнішню причину". Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом диверсії.

Президент України Петро Порошенко скликає засідання Воєнного кабінету через вибухи на артскладах у Калинівці.