Співробітник Українського бюро Інтерполу в Києві викрав людину через 100 тис. грн – прокуратура

Злочинці наділи на викраденого чоловіка наручники та били його
Фото: pixabay.com

26-річний співробітник Укрбюро Інтерполу зі спільником викрали киянина, побили його та відібрали гроші. Одного зі зловмисників суд відправив під домашній арешт, повідомляє прокуратура Києва.

Слідчі прокуратури повідомили про підозру співробітника Українського бюро Інтерполу та його спільника, які викрали киянина і відібрали у нього понад 100 тис. грн., пише прокуратура Києва на своїй сторінці у Facebook.

"У березні 2017 року за попередньою змовою групою осіб, діючи умисно із застосуванням насильства, зловмисники незаконно позбавили волі місцевого жителя. Молодики застосували до чоловіка кайданки та для того, щоб чоловік не чинив спротив, почали наносити йому удари в область обличчя та живота. Після чого на автомобілі потерпілого злочинці вивезли чоловіка в ліс, де із застосуванням психологічного та фізичного насильства змусили віддати їм кошти, що належать потерпілому", – ідеться в повідомленні.

Чоловік погодився віддати зловмисникам 85 тис. грн, ще 24 тис. було знято з його банківських карток, стверджують в прокуратурі.

Нападниками виявилися 26-річний співробітник Укрбюро Інтерполу та Європолу і його 28-річний спільник, повідомили у відомстві.

Повідомлення про підозру їм оголошено за статтями Кримінального кодексу України "незаконне позбавлення волі або викрадення людини" і "грабіж". Підозрювані свою провину визнали.

Одному з підозрюваних Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу щодо другого співучасника триває.