Поранений у перестрілці біля Харківської міськради охоронець отямився

Унаслідок стрілянини біля міськради в Харкові загинув поліцейський
Фото: hk.npu.gov.ua

У ніч на 20 серпня в Харкові біля центрального входу до міської ради трапилася стрілянина, жертвами якої стало двоє людей. Під час нападу постраждав охоронець міськради, який залишається в реанімації. Лікарі зазначають, що поки прогнозів на швидке одужання немає.

Охоронець Харківської міськради, який дістав поранення під час стрілянини 20 серпня, отямився. Про це 28 серпня в коментарі "Укрінформу" повідомили у прес-службі Харківської міськради з посиланням на лікарів.

"Пацієнт отямився, але поки залишається в реанімації. На думку лікарів, переводити його в інше відділення передчасно", – повідомили в міськраді.

У міській лікарні швидкої допомоги повідомили, що в пацієнта тяжке поранення грудної клітки.

"Куля пройшла наскрізь і пошкодила внутрішні органи. Пацієнт переніс складну операцію. Прогнозів на швидке одужання поки немає", – зазначили в лікарні.

У ніч на 20 серпня в Харкові біля центрального входу до міської ради трапилася стрілянина, жертвами якої стало двоє людей. Нападника застрелили правоохоронці, стрілок убив поліцейського Дмитра Кірієнка. Охоронця мерії госпіталізували у тяжкому стані.

Кірієнку було 29 років. У нього залишилися дружина і дочка.

Поліція встановила, що стрілянину відкрив колишній військовослужбовець Олександр Поярков.

Правоохоронці також виявили мертвою, із вогнепальними пораненнями, його дружину, її застрелили 19 серпня. Поліція підозрює, що це зробив Поярков. У його крові було виявлено алкоголь.

За даними правоохоронців, головною причиною перестрілки під міськрадою Харкова були алкоголь і психічний стан Пояркова.