Стрілянина в синагозі у Піттсбурзі. Правоохоронці розповіли про "багатьох загиблих" і шістьох поранених, ЗМІ повідомили про 11 жертв

Стрілянина у Піттсбурзі сталася 27 жовтня
Фото: EPA

У департаменті громадської безпеки американського Піттсбурга, де вранці 27 жовтня сталася стрілянина в синагозі, повідомили, що ФБР кваліфікувало інцидент як злочин на ґрунті ненависті і займеться розслідуванням. За даними каналу CBS Pittsburgh, загинуло щонайменше 11 осіб, ще кількох поранено.

Департамент громадської безпеки американського Піттсбурга поки не повідомляє точної кількості загиблих унаслідок стрілянини в синагозі міста вранці 27 жовтня.

"Було багато смертельних випадків і шість поранень. Четверо із шести поранених – поліцейські", – повідомила прес-служба відомства у Twitter.

Голова департаменту Венделл Гісріч повідомив, що буде розслідувати трагедію ФБР. Інцидент кваліфікували як злочин на ґрунті ненависті, додала у Twitter прес-служба департаменту.

За даними каналу CBS Pittsburgh, загинуло щонайменше 11 осіб, ще кількох поранено.

Стрілянина в синагозі Піттсбурга сталася в суботу, 27 жовтня. Поліція повідомила про затримання стрільця. Також правоохоронні органи розповіли про "численні жертви", але не назвали точної кількості. Стрільця поранено.

Канал CBS News із посиланням на джерела повідомляв, що підозрюваного ідентифікували як 48-річного Роберта Боуерса. Співрозмовники уточнювали, що він був озброєний, найімовірніше, автоматом АК-47 і двома пістолетами.

Президент США Дональд Трамп заявив, що люди, які коять такі злочини, мають бути засуджені до смертної кари.