Особою, яка стріляла по охоронцях кафе в Києві, виявився майор ЗСУ

У конфлікті зі стріляниною брало участь троє військовослужбовців, їх доправили у відділення поліції

Фото: kyiv.npu.gov.ua

За даними військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України, майор ЗСУ застосував травматичну зброю в кафе, двоє цивільних дістали травми. Столична поліція повідомила, що травмовані – охоронці закладу.

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України розслідує конфлікт зі стріляниною за участю майора Збройних сил України (ЗСУ) у столичному кафе, його затримали, повідомляє 8 жовтня прес-служба відомства.

Провадження відкрито за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Установлено, що 6 жовтня військовослужбовець відпочивав у кафе в Дарницькому районі Києва разом із двома офіцерами.

"Близько 4.00 під час конфлікту і бійки з групою цивільних осіб майор ЗСУ застосував проти останніх травматичну зброю, а саме – зареєстрований особистий пістолет травматичної дії "Форт-12", унаслідок чого травмовано двох цивільних", – сказано в повідомленні.

Клопотання про обрання запобіжного заходу щодо військовослужбовця передано до суду.

Стан травмованих – задовільний, госпіталізації вони не потребували, повідомили у військовій прокуратурі.

Про стрілянину, яка сталася у ніч на 6 жовтня на ґанку L'kafa Cafe на вулиці Гришка в Києві, писало інтернет-видання "Інформатор". Згідно з повідомленням, двоє охоронців закладу дістали поранення. Військовослужбовці спробували втекти з місця подій. У чоловіка був дозвіл на носіння зброї, але прострочений.

Прес-служба столичної поліції 6 жовтня повідомляла, що конфлікт почало троє нетверезих чоловіків. Коли їх спробували заспокоїти працівники закладу, вони влаштували бійку, а один із них дістав пістолет і зробив кілька пострілів. Зброю та набої вилучено. Усіх трьох доправили у відділення поліції. Один охоронець дістав поранення в ногу, інший – у руку.