Суд відпустив з-під варти ймовірного замовника вбивства ветерана АТО Сармата

Бродський перебував під вартою із грудня 2018 року
Фото: hromadske.ua

Наприкінці травня апеляційний суд відпустив імовірного замовника вбивства активіста Віталія Олешка (позивний Сармат) Євгена Бродського під цілодобовий домашній арешт, а кілька тижнів тому Печерський суд змінив цей запобіжний захід на нічний домашній арешт.

У 20-х числах травня апеляційний суд змінив запобіжний захід для бізнесмена Євгена Бродського, якого слідство вважає замовником убивства активіста з Бердянська Запорізької області, учасника антитерористичної операції Віталія Олешка (Сармата). Про це 7 червня повідомило "Громадське" з посиланням на пресслужбу Печерського районного суду Києва.

Телеканал зазначає, що апеляційний суд відпустив Бродського під цілодобовий домашній арешт, а кілька тижнів тому Печерський суд змінив цей запобіжний захід на нічний домашній арешт.

Цю інформацію "Громадському" підтвердив перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін. 

Бродський перебував під вартою із грудня 2018 року.

Сармат воював на сході України у складі батальйону "Донбас" і вів активну громадську діяльність. Його застрелили 31 липня 2018 року в Бердянську перед очевидцями.

1 серпня стало відомо, що чотирьох підозрюваних у вбивстві затримали на блокпості у Василівці Запорізької області. 2 серпня їх повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства за попередньою змовою групою осіб. 3 серпня суд заарештував їх.

Слідство стверджує, що у спину чоловікові вистрілив Артем Матюшин. Під час убивства він перебував у машині "Таврія", за кермом якої був Микола Ломака. Пізніше чоловіки покинули це авто і пересіли в машину Mazda 6, де були Олександр Обухов і Максим Владимиренков, та попрямували в місто Дніпро.

У цій справі правоохоронці також затримали Бродського і бізнесмена Михайла Сигиду. Останньому Орджонікідзевський райсуд Запоріжжя 17 вересня обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство вважає його організатором убивства.

6 червня 2019 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід Сигиді із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. У ГПУ заявили, що мають намір оскаржити це рішення.