Суд задовольнив позов Мін'юсту до "Київенерго" про відшкодування 54 млн грн

Мін'юст погасив борг "Київенерго" перед компанією "Золотий Мандарин" із державного бюджету
Фото: mtrk.com.ua
Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства юстиції до ПАТ "Київенерго" про відшкодування виплати 54 млн грн за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), 9 липня повідомила прес-служба Мін'юсту.

"Мін'юст відстоює інтереси України як у міжнародних, так і в національних судах. Завдяки зусиллям і скоординованим діям команди Міністерства юстиції нам вдалося отримати позитивне рішення суду. Хочу підкреслити, що за три місяці, упродовж яких тривало підготовче провадження, Міністерством юстиції надано усі докази, у тому числі оригінали платіжних доручень, які свідчать про законність виплати компанії "Золотий Мандарин Ойл" 54 млн грн", – сказала заступниця міністра юстиції Світлана Глущенко.

За її словами, відомство використало процесуальні інструменти, передбачені новою редакцією Господарського процесуального кодексу України.

У Міністерстві нагадали, що у 2000-х роках компанія "Золотой Мандарин" передала "Київенерго" на зберігання мазут, але компанія його повернути відмовилася. У 2015 році Мін'юст після рішення ЄСПЛ компенсував компанії 54 млн грн із державного бюджету. У 2017 році 100% акцій "Київенерго" перейшли у власність ДТЕК Ріната Ахметова, після чого Мін'юст зажадав від неї відшкодувати сплачені кошти до держбюджету.