Суд засудив колишнього заступника військового комісара, який працював на спецслужби РФ, до 14 років в'язниці

СБУ: Обвинувачений мав організувати збір і передачу російській військовій розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО в Донецькій області
Фото: zn.ua

Майор запасу Збройних сил України з початком російської агресії у 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ, де його завербував кадровий співробітник російської військової розвідки, ідеться в заяві Служби безпеки України.

Колишнього заступника військового комісара, який працював на спецслужби РФ, засуджено до 14 років позбавлення волі. Про це 9 липня повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Майор запасу Збройних сил України з початком російської агресії у 2014 році переїхав на постійне місце проживання до РФ, де його завербував кадровий співробітник російської військової розвідки, ідеться в заяві СБУ.

"Від свого куратора з ГУ ГШ збройних сил Росії зловмисник отримав завдання повернутися до України для вербування військовослужбовця ЗСУ. Він мав організувати збір та передачу російській військовій розвідці відомостей про проведення мобілізації сил АТО в Донецькій області, перелік, структури та дислокацію підрозділів Збройних сил України, які виконують завдання в районі Маріуполя", – повідомили у СБУ.

За даними відомства, зловмисника затримали в жовтні 2016 року в селищі Гоща Рівненської області під час спроби одержати від українського військовослужбовця за грошову винагороду таємні документи щодо бойової та мобілізаційної готовності військ оперативного командування "Захід".

Суддя визнав обвинуваченого винним і засудив до тюремного терміну. Також його позбавили військового звання "майор".