Суддя Родіонов заявив, що в нього плюнув нардеп Лінько на засіданні у справі автовикрадачів

Нардеп Лінько разом з активістами прийшов на засідання Оболонського районного суду Києва 8 жовтня
Фото: Дмитро Лінько / Facebook

Суддя Сергій Родіонов просить Вищу раду правосуддя України відреагувати на напад на нього нардепа від Радикальної партії Дмитра Лінька в Оболонському районному суді Києва 8 жовтня.

Нардеп від Радикальної партії Дмитро Лінько напав на суддю Сергія Родіонова і плюнув у нього під час засідання в Оболонському районному суді Києва 8 жовтня. Про це йдеться в заяві судді про втручання у здійснення правосуддя, опублікованій на сайті Вищої ради правосуддя.

Згідно із заявою, 8 жовтня суддя розглядав клопотання начальника відділу Оболонського районного управління поліції про арешт підозрюваних у викраденні автомобілів.

На розгляд справи з'явилися активісти і депутат Лінько.

"Під час розгляду вищевказаних клопотань у залі судових засідань знаходилась група невідомих мені раніше молодих чоловіків (біля 20 осіб), серед яких був депутат від Радикальної партії, які заважали оголошувати ухвали про застосування запобіжного заходу, гучно висловлювалися, у тому рахунку висловлювали погрози застосування насильства... Перешкоджали виходу із зали судових засідань мені і секретарю судових засідань", – ідеться в заяві Родіонова.

Суддя зазначив, що нардеп і активісти не реагували на вимогу припинити безлади і стверджували, що Родіонову дали хабар.

"Під час цих подій народний депутат України плюнув мені в обличчя. Також ці особи намагалися заподіяти тілесні ушкодження підозрюваним, які знаходилися під вартою", – ідеться в заяві.

Судді та помічнику судді вдалося покинути зал засідань тільки з допомогою співробітників поліції.

Крім того, Родіонов зазначив, що цього ж дня Лінько в засобах масової інформації, зокрема в інтернет-виданні "Інформатор", розповсюдив інформацію про одержання суддею хабара $50 тис. за звільнення з-під арешту автовикрадачів.

Суддя просить Вищу раду правосуддя відреагувати на цю ситуацію.

На каналі "Інформатор" у YouTube оприлюднено заяву Лінька, у якій той звинувачує Родіонова у хабарництві.