Священику, який у нетверезому стані потрапив у ДТП у Рівненській області, заборонили відправляти богослужіння

ВАЗ отця Дмитра врізався у Volkswagen
Фото: rv.npu.gov.ua

Отець Дмитро із села Дмитрівка Рівненської області своїм вчинком дискредитував церкву, заявили в УПЦ Київського патріархату.

Українська православна церква Київського патріархату звільнила від обов'язків настоятеля парафії праведної Уляни Ольшанської із села Дмитрівка Рівненської області протоієрея Дмитра Гадінку, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння. Про це йдеться в указі архиєпископа Рівненського і Острозького Іларіона, повідомляє агентство "Українські новини".

"Протоієрей Дмитро за скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння, поведінку, яка принижує честь і гідність православного пастиря, чим дискредитує Церкву Христову, згідно з 42 правилом Святих Апостолів, звільняється від обов'язків настоятеля парафії", – ідеться в документі.

Також священику заборонили відправляти богослужіння.

В УПЦ КП наголосили, що отець Дмитро не має права на покаяння, оскільки раніше його вже затримували за водіння автомобіля в нетверезому стані.

За даними агентства, після ДТП священик продовжував розпивати спиртні напої на місці аварії, а після появи поліцейських почав тікати.

8 листопада на трасі Київ – Чоп 44-річний протоієрей, здійснюючи розворот, врізався на своєму ВАЗ-2108 у Volkswagen Caddy, який, у свою чергу, зіткнувся з вантажівкою Volvo. Тим часом у машину священнослужителя врізався автомобіль Volkswagen Jetta.

Двох жінок госпіталізували з переломами.

В обласному управлінні Нацполіції повідомили, що "під час огляду водія ВАЗ щодо стану алкогольного сп'яніння, алкотестер виявив 3 проміле, що у 15 разів перевищує допустиму норму".